transformatie vastgoed

 

Transformatie van vastgoed is het verbouwen van kantoren, winkels of bedrijfsruimte naar een andere functie.

Getransformeerd pand (Caland Estate)

Getransformeerd pand (Caland Estate)

Deze functie is meestal wonen. De gemeente Rotterdam voert actief beleid tegen leegstand. Teveel leegstand kan namelijk leiden tot prijsdrukking, slecht investeringsimago en aantasting van de leefbaarheid. De gemeente is niet de probleemeigenaar van leegstaand vastgoed, want dit is de eigenaar van het vastgoed. De gemeente staat wel aan de lat voor een leefbare stad en helpt daarom partijen op weg om het vastgoed weer in gebruik te nemen. Transformatie is daarbij n van de mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn er al zo’n 350.000 meters in Rotterdam getransformeerd.

Hoe helpt de gemeente?
De gemeente helpt in het verbinden van partijen uit de markt, die normaal gesproken niet snel met elkaar in contact zouden komen. Maar helpt ook in het verbinden van initiatieven en ideen over panden die niet direct zelf door de markt worden opgepakt. De gemeente is uw partner op het gebied van regels, procedures en vergunningen. De gemeente kan u in contact brengen met partners uit het vakgebied en in de omgeving van het project, en het stroomlijnen van het vergunningenproces.

Aanbodskaart
Benieuwd naar het aanbod van lege kantoorruimte in Rotterdam? De gemeente Rotterdam biedt een overzicht van leegstaande kantoren met behulp van de Aanbodskaart.

Convenant Aanpak Kantoren 2016 - 2020
Projectontwikkelaars, corporaties vastgoedeigenaren en de gemeente Rotterdam hebben nieuwe afspraken gemaakt om minimaal 450.000m2 leegstaande kantoorruimte te onttrekken. Lees alle afspraken in het Convenant Aanpak Kantoren 2016 -2020.  Ook partner worden van de Rotterdamse aanpak? Neem contact op met Kim Nguyen
 (onderstaand contactgegevens).

Bent u eigenaar van een kantoorgebouw of bedrijfsruimte en bent u van plan die te verbouwen tot woonruimte? Of wilt u, als vastgoedprofessional of als kopersgroep, een leeg pand (gemeentelijk vastgoed) kopen om er woningen in te bouwen? Neem dan contact op.
Bekijk ook de veelgestelde vragen over transformatie vastgoed.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken