solotentoonstellingen grossmann en licari in tent

10 maart 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

Donderdag openen twee nieuwe solotentoonstellingen, Customs and Claims en Schlak in TENT.

Julien Grossmann, Tropical Race

Julien Grossmann, Tropical Race

Vanaf 20.00 uur is het publiek welkom en leidt Anke Bangma, curator van de tentoonstellingen en artistiek leider van TENT, de avond in. DJ Love on the Beat draait plaatjes.

Julien Grossmann – Customs and Claims
Sculpturale geluidswerken spelen een hoofdrol in deze eerste solotentoonstelling van Julien Grossmann in Nederland. Grossmann put uit geluidsopnames van begin 20ste eeuw tot vandaag, vormt muziekinstrumenten en geluidsapparatuur op ingenieuze wijze om, en legt verrassende verbanden met geschiedenissen van cultuur en globalisering. Hij gebruikt instrumenten die nauw verbonden zijn met geschiedenissen van empowerment en emancipatie, klanken die een cultureel cliché zijn geworden of met nationalistische sentimenten zijn omhuld, en liederen die een muzikale getuigenis vormen van de globalisering. Maar hij manipuleert en vervormt klanken ook, verandert van een instrument de toonsoort en bouwt zijn eigen, beeldende muziekspelers en audiobronnen.
Julien Grossmann (Frankrijk, 1983) studeerde muziek aan het Nationale Conservatorium in Metz en beeldende kunst aan de Ecole supérieure d’art de Metz en het Dutch Art Institute in Arnhem. 

Giuseppe Licari – Schlak
Schlak is het nieuwste hoofdstuk in Giuseppe Licari’s onderzoek naar de relatie tussen mens en natuur. In een van de belangrijkste wingebieden van de Europese staalindustrie verzamelde hij als een geoloog de gesteenten die als restproduct overblijven nadat het ijzer er met 1535˚C is uitgesmolten. Licari toont zijn verzameling slaksteen in combinatie met beelden die tastbaar maken hoe als gevolg van menselijk handelen een heel nieuwe aardlaag is ontstaan. Daarnaast maakte hij foto’s van het postindustriële landschap dat, met vreemde kleuren en heuvels tot wel 50 meter hoog, zowel verontrust als fascineert.
Giuseppe Licari (Italië, 1980) studeerde aan de AKI in Enschede en de Academie voor Beeldende Kunst in Bologna. Schlak kwam tot stand tijdens het residency programma Public Art Experience – BeHave door Le Fonds Belval, Belval, Luxembourg.

Aanvullende informatie

TENT Rotterdam

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken