secundaire arbeidsvoorwaarden

In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

 

De secundaire arbeidsvoorwaarden van de gemeente Rotterdam zijn niet gewijzigd, ondanks de bezuinigingen.

Coolsingel

Wat zijn de secundaire voorwaarden van je baan?

We hebben een 36-urige werkweek voor fulltimers, die je zelf kunt invullen. Ook kun je vaak parttime werken. We bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuzebudget en uitstekende verlofregelingen. Zo kun je arbeidsduur en werktijden afstemmen op jouw wensen, zodat je arbeid- en zorgtaken goed kunt combineren. Het is zelfs mogelijk om vrijwilligerswerk in de tijd van de baas te doen. Uiteraard kun je rekenen op een passend salaris (pdf).

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden blijven ongewijzigd:

• Persoonlijke ontwikkeling
• Loopbaanmanagement
• Balans werk-privé
Individueel Keuzebudget (IKB)
• Ouderschapsverlof
• Reiskostenvergoeding
• Pensioen

Persoonlijke ontwikkeling
Bij de gemeente Rotterdam kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Bij welk organisatieonderdeel je ook aan de slag gaat, je kunt gaan werken aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierin staan afspraken over opleidingen en andere ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast worden reguliere gesprekken met je gevoerd om te kijken waar je staat, waar je heen wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Loopbaanmanagement
ontwikkeling en ontplooiing. En het zorgt ervoor dat de juiste persoon op de juiste plaats zit. De gemeente heeft hiervoor diverse instrumenten, zoals loopbaanoriëntatie en -begeleiding, een management development-programma en assessments.

Balans werk-privé
Leef jij om te werken? Of werk je om te leven? De gemeente Rotterdam helpt haar medewerkers de balans vinden én houden tussen werk en privé. Hiervoor is een aantal mogelijkheden beschikbaar:

  • Werkdagen van 4 x 9 uur. Dat houdt in dat je vier dagen van negen uur werkt en je één dag in de week vrij bent.
  • Werkdagen van 5 x 8 uur waarbij je eens in de twee weken een vrije dag hebt of ADV-uren opbouwt.
     

De gemeente Rotterdam vindt de balans tussen werk en leven belangrijk en heeft daarom flexibele werktijden. Je werkt volgens de principes van Het Nieuwe Werken.

Individueel Keuzebudget (IKB)
Elke medewerker van de gemeente Rotterdam heeft een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit persoonlijke budget bouw je maandelijks op en is 16,3% van het salaris van die maand.
Je kunt het maandelijks laten uitbetalen of opsparen tot december. Je kunt het ook met belastingvoordeel besteden aan een sportschoolabonnement of nieuwe fiets voor woon-werkverkeer. Daarnaast kun je het ook besteden aan extra verlofuren. Het is jouw budget, dus jouw keuze!

Ouderschapsverlof
Als je in dienst bent bij de gemeente Rotterdam, kun je recht krijgen op ouderschapsverlof. Je kunt maximaal zes maanden verlof opnemen om te zorgen voor een eigen, adoptie-, pleeg- of stiefkind jonger dan acht jaar. Dit verlof kan in één aangesloten periode, maar ook meerdere afzonderlijke periodes opgenomen worden en kan voltijds, maar ook voor een deel van de werktijd worden opgenomen. Tijdens het verlof ontvang je over maximaal drie maanden een deel van je salaris. Welk deel, is afhankelijk van de schaal van je functie. Het verlof is dus niet volledig betaald.

Reiskostenvergoeding
Als je in dienst bent bij de gemeente, krijg je een tegemoetkoming voor de kosten van woon-werkverkeer. De tegemoetkoming voor mensen die met het openbaar vervoer reizen, is hoger dan voor ambtenaren die met een ander vervoermiddel naar het werk komen. Zo stimuleert de gemeente Rotterdam het reizen met het openbaar vervoer.

Pensioen
En hoe moet het verder als je werkende leven erop zit? Ook daar heeft de gemeente Rotterdam aan gedacht. De gemeente heeft de pensioenregeling voor haar ambtenaren ondergebracht bij het ABP. Het ABP-keuzepensioen biedt veel mogelijkheden voor ambtenaren geboren na 1949. Eerder stoppen met werken, een variërende hoogte van het uitgekeerde bedrag, gedeeltelijk doorwerken: het is allemaal mogelijk met dit pensioen.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken