traineeprogramma rotterdam

In Rotterdam werken is leuk. Aan Rotterdam nog leuker.

 

De gemeente Rotterdam biedt jaarlijks minimaal twaalf jonge mensen de kans een tweejarig traineeprogramma te volgen.

Een van de traineegroepen van de afgelopen jaren

Een van de traineegroepen van de afgelopen jaren

Het programma is bedoeld voor afgestudeerden met een universitaire of hbo-opleiding.

Het programma
Gedurende de twee jaar van het traineeprogramma werk je aan drie of vier opeenvolgende opdrachten. Elke opdracht duurt een half jaar tot acht maanden en voer je uit bij diverse onderdelen van de gemeente Rotterdam. Tijdens de verschillende opdrachten doe je ervaring op met onder andere projectmanagement en beleids- en adviesfuncties. Op deze manier kom je erachter welk type functie je leuk vindt en wat het best bij jou past.  Daarnaast krijg je een uitgebreid opleidingsprogramma, waarin je zowel inhoudelijke kennis opdoet als ook werkt aan je persoonlijke ontwikkeling (onder andere vaardigheidstrainingen). 

Werving voor traineegroepen november 2016
De aanmeldingstermijn voor het traineeprogramma, dat per 1 november 2016 van start gaat, is inmiddels gesloten.

Werving voor traineegroep(en) november 2017
Per november 2017 start de volgende traineegroep(en). Kandidaten kunnen zich hiervoor medio 2017 via deze website aanmelden.

Meer informatie
Zie jij het traineeprogramma van de gemeente Rotterdam wel zitten en wil je op de hoogte blijven van alle praktische informatie? Houd dan niet alleen de trainee-pagina van de gemeente Rotterdam goed in de gaten, maar like ook onze Facebookpagina! Op de Facebookpagina houden we jullie niet alleen op de hoogte van alle belangrijke data voor de inschrijvingsperiode, maar delen de huidige trainees ook hun ervaringen en belevenissen. Zo krijg je dus meteen een kijkje in de werkzaamheden van de trainees en alle andere zaken die bij het traineeprogramma en werken bij de gemeente Rotterdam komen kijken. 

Ervaring van trainees
Wil je weten hoe het is om trainee bij de gemeente Rotterdam te zijn? Huidige trainees bloggen wekelijks over hun opdrachten en ervaringen 

Arbeidsvoorwaarden
Je komt als trainee in dienst bij de gemeente Rotterdam. We hebben een 36-urige werkweek die je zelf kunt invullen. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor twee jaar voor de duur van het traineeprogramma.

Salaris
Als trainee ontvang je salaris op basis van de salaristabel gemeenteambtenaren functieschaal 8, periodiek 6. Dit betekent een bruto maandsalaris van € 2.820 bij een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, bedrijfsfitness en uitstekende verlofregelingen.

Carričremogelijkheden
Het traineeprogramma en daarna? Het traineeprogramma biedt uitstekende mogelijkheden om door te groeien binnen de gemeente Rotterdam. Veelal stromen de trainees na het programma in als projectmedewerker, projectmanager of adviseur.

Contact
Heb je na het lezen van deze pagina en Facebook nog vragen? Je kunt bellen of mailen met:
Programmabureau Traineeprogramma, telefoon 06 - 48 16 76 66 of 06 - 20 21 30 51, e-mail: werkenbij@rotterdam.nl

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken