pilot fietsen op zuid van start

Theresiaschool ontvangt eerste opgeknapte kinderfiets 

15 maart 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

In Rotterdam Zuid fietst 50% van de inwoners nooit.

Kinderen krijgen BMX uitleg.

Fietsles van de BMX fietsschool van Shurdon Faneyte.

Veel kinderen kunnen niet (goed) fietsen of hebben geen fiets. Ook zijn ouders niet tevreden over de verkeersveiligheid rondom de school. Het programma Fietsen op Zuid wil meer kinderen op de fiets krijgen.

Opgeknapte kinderfiets
De Theresiaschool krijgt vandaag (15 maart) de eerste fiets van het project. De leerlingen van groep 7 en 8 van de Theresiaschool en het Open Venster in Rotterdam Zuid kregen de afgelopen tijd al fietsles van de BMX fietsschool van Shurdon Faneyte. Met architecte Lidija Pot verzonnen ze ideeŽn over een veilige schoolomgeving. Die ideeŽn en wensen kunnen ze meteen in een persoonlijk gesprek neerleggen bij wethouder Pax Langenberg (mobiliteit en duurzaamheid).

Verkeersexamen
Het ANWB kinderfietsplan zorgde voor opgeknapte fietsen voor kinderen zonder fiets. Met een likje verf en hier en daar een vrolijk sticker pimpten de kinderen hun fietsen zelf op. Nu kunnen alle kinderen van de twee scholen meedoen aan het praktisch verkeersexamen in mei.

Bestrijden vervoersarmoede
Rotterdam wil de vervoersmogelijkheden voor Rotterdammers verbeteren en zo vervoersarmoede tegengaan. Bijvoorbeeld via beter bereikbaar openbaar vervoer en het stimuleren van fietsgebruik. In het programma Fietsen op Zuid werken Because, DRIFT (Erasmus Universiteit),  HUGOCYCLING en de Fietsersbond, in opdracht van en samen met de gemeente Rotterdam.

Aanvullende informatie

Kijk voor meer informatie over het project op de website Fietsen op Zuid.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken