de kaap krijgt verdiende entree

06 maart 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

De entree van Katendrecht krijgt een nieuw gezicht met honderden woningen met openbare daktuinen.

Katendrecht

Maximaal 1700 woningen erbij op de Kaap.

De Duitse woon-designketen Stilwerk heeft bekendgemaakt zijn eerste en enige Benelux-vestiging in het pakhuis Santos op Katendrecht te openen. Behalve allerlei woon- en designartikelen onder één dak, biedt Stilwerk ook culturele evenementen en tentoonstellingen. En de vestiging vormt hopelijk een aantrekkende werking op andere designinitiatieven binnen en naar Katendrecht.

Groene Kaap
De Pols van  Katendrecht ligt tussen de Posthumalaan en de Brede Hilledijk op Zuid. In drie projecten worden 910 woningen gebouwd: 450 huur- en koopwoningen in De Groene Kaap, 110 appartementen in THE VIEW en 350 huurappartementen in de Bananenstraat. De Groene Kaap is een extra bijzonder wooncomplex. De vier woonblokken aan de Maashaven worden via hoven en daktuinen met elkaar verbonden tot een doorgaande groene route. Bewoners en bezoekers kunnen zo door het complex heen wandelen. Vanaf 2017 komen met nieuwe ontwikkelingen op de Pols maximaal 1.700 woningen bij. De ontwikkeling van het Rijnhavengebied wordt hiermee afgerond.

Bekijk de video op Vimeo

Levendiger Rotterdam-Zuid
Op De Kaap is altijd iets te doen: bijvoorbeeld op het Deliplein met zijn restaurants, koffietentjes, theater en winkels. En in de Fenix Food Factory: de culinaire broedplaats van Katendrecht. Bezit is gerenoveerd en straten zijn vernieuwd. De ontwikkelingen op Katendrecht zorgen voor een steeds dynamischer, levendiger Rotterdam-Zuid. Een van de opgaven van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) is om dit de komende jaren te versterken en ook de wijken Afrikaanderwijk en Feijenoord verder te ontwikkelen.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken