bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

03 februari 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in de maanden maart en april terecht bij de bibliotheek.

Foto belastingdienst

Foto: Belastingdienst

Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers in de vestigingen Charlois, Delfshaven, IJsselmonde, Ommoord en de Centrale Bibliotheek gratis een afspraak maken voor het belastingspreekuur.

Vanwege de verwachte drukte is vooraf een afspraak maken noodzakelijk. Dat kan op alle maandagen in februari van 10.00 -17.00 uur via telefoonnummer: 010 2816 337. Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer is daarvoor ook welkom. Deze vijf vestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Bovendien kun je in veel bibliotheken het hele jaar door cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden voor zowel beginners als gevorderden.

Digitaal contact met overheid
Steeds meer contacten met de overheid verlopen digitaal; vooral met de Belastingdienst heeft bijna elke burger te maken. De overheid wil met online contact de zelfredzaamheid van burgers bevorderen, maar niet iedereen is even digitaal vaardig. Daarom biedt de bibliotheek ondersteuning in de vorm van hulp bij aangifte, het gebruik van computers en digicursussen.

Ruim 1000 Rotterdammers
De hulp is mogelijk dankzij een convenant tussen de Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de openbare bibliotheken. Bibliotheek Rotterdam verwacht in maart en april ruim 1000 Rotterdammers te kunnen helpen met de belastingspreekuren. Ze werkt hiervoor samen met vrijwilligers en studenten, die de belastingspreekuren verzorgen.

Aanvullende informatie

Bibiliotheek Rotterdam
010 2816 337

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken